Iskanje imena

PRIJAVA NA IVINA PISMA

S prijavo na moja pisma boste nekajkrat na leto prejeli e-mail s povezavami do izbranih objav, pesmi in fotografij z namenom zaokrožiti obdobje, ki je prešlo in pozdraviti prihajajoč čas.

p.s.: odjavite se lahko kadarkoli.

iskanje imena
Na vrtiljaku imen najti svetlobo.

Pozabila sem svoje ime. Črke se premetavajo po moji glavi, a jih ne znam zložiti skupaj. Drugi me kličejo in morda vedo za moje zaporedje. Tekam od enega do drugega v želji, da bi se spomnila. Da bi končno spet vedela. Glasni so in v svojih zahtevah in ne prenehajo. Odzivam se, a begajo me nazivi, s katerimi me kličejo. So ti res moji? Ime, ki si ga vsakokrat nadanem, me stiska čez prsi.

Vsako klicanje me globoko zadane, dokler ne zdržim več in se poženem v tek. Tečem stran od hrupa, na koncu ulice zavijem desno in grem do konca. Telo se je ogrelo. Pomigam s prsti. Globoko vdihnem. Nihče ni prišel za mano. A vendar vem, da na drugi strani še vedno tečejo reke besed, zahtev in zapovedi. Tukaj lažje razumem, da besede niso bile jaz.

Zberem se. Po zraku lovim izgubljene črke in jih sestavljam v različna zaporedja. Vztrajam in ne opazim, da se je nad mesto spustil mrak. Slabše vidim in strah me je biti sama. Hrup drugih se mi zazdi lažji in varnejši. A telo se ne premakne. Stojim ob vrtiljaku črk in predse polagam zaporedja. Čutim, da še vedno ni pravega. Ko se robovi črk neprepoznavno zabrišejo, zabrni in žarnica zasveti. Usedem se pod svetilko in preneham z iskanjem. Pade prva kaplja svetlobe. Postane dovolj svetlo, da bi lahko nadaljevala, ampak ni treba. Gledam svetlobo: resnična je in dovolj.

Naroči se na Ivina pisma.