Potapljanje v belo

PRIJAVA NA IVINA PISMA

S prijavo na moja pisma boste nekajkrat na leto prejeli e-mail s povezavami do izbranih objav, pesmi in fotografij z namenom zaokrožiti obdobje, ki je prešlo in pozdraviti prihajajoč čas.

p.s.: odjavite se lahko kadarkoli.

Potapljanje v belo

Stopi v belo, da najdeš barve.

Rekla bom, ga grem ven odnest smeti. Da moram otresti sneg z vej in skidati dovoz. Rekla bom, da moram in bom šla. Do jase, po neshojenih poteh, do obloženih vej, ki prepogibajo svoje dolge roke in kažejo pot. Do tistih ptic, ki ostanejo v belem in pojejo svojo pesem dalje. Šla bom, ker kljub vsemu, kar moram storiti, je le eno tisto, kar najprej zares in globoko moram. V belini najti prostor, kamor lahko položim svoje žarenje.

Zima – ko je čas na voljo za to, da otresem peresa, očistim čopiče, ošilim svinčnike, zašijem obleke, nabrusim nože. Zaprem oči, da bom lahko gledala noter in do dna. Še ledena se bom sputila in dotaknila divjega žuborenja, ki čaka, da ga ponesem do zemlje in tam sadim svoje barve in hrepenenja. Vse dokler se še spomnim, da je za belo rumeno, za rumeno rdeče, za rdeče zeleno, za zeleno modro, za modro rjavo, za rjavo … Dokler se znam potopiti v večno in svoje, resnico in lepoto, v vse in vase, bom znala slikati barve na belem in kasneje priklicati belo, ko bom brez počitka barvala svoje platno s svojimi in tujimi barvami. Vse ni tu ves čas, je pa na voljo, kadarkoli to potrebujem.

V zimi se potapljam v belo. In rišem žarenje ob prvih stopinjah na bregu za hišo.

Naroči se na Ivina pisma.